10 top böcker

Hejsan igen, skrev för bara någon sekund sedan men är tillbax nu för att skriva eller prata om lite saker.
Ja ni ser vad det står i rubriken - jag ska ilf vissa  och berätta om mina 10 top böcker och lite annat... Beroende på hur långt jag hinner!
PC spel Kalle och Chokladfabriken
Detta spel spelade jag idag - bilden är tagen från google - men spelet var fortfarand eshit bra - har spelat det förut - det var likosm hm... Man fick gå i en värld och sen dök det upp spel, då var det olika rounder, round 1 och så.
Bästa av alla dem spelen är när man får åka i en tunel som är blå och vit randig då åker han Kalle där och så ska han samla klubbor och det ska gå fort för att man ska hinna - men det är ilf jätteroliga spel på denna så tipsar om detta spel.
  Filmen är jäättebra, såg den igår.  Filmen handlar om småfolket en av dem är Arrietty och hon bor med sin lilla familj med sin mamma och pappa under ett hus.  Det är väldigt häftigt att se hur världen ser ut för henne... Småfolket får absolut nt prata eller bli sedda av människorna men Arrietty blir det när en pojke ser henne... Filmen var jättebra och fin men är liite besviken på slutet :/ Men ändå så var den väldigt fin och bra, men kanske lite sorglig :)

Mina 10 top böcker kommer här...´
1.
 
 Boken är super bra bästa jag någonsin läst faktiskt.  Den handlar om Oksa, Oksa är en helt vanlig tonårsflicka som bor med sin mamma, sin pappa och med sin farmor som hon kallar baba, de har nyss flyttat till Englad och Oksa börjar i en ny skola... Oksas vän Gus ha också följt med och de är ständigt tillsmans, de har turen på sin sida och hamnar i samma klass. En av lärarna är väldigt mystik... ;)
Efter några dagar i det nya hemmet upptäcker Oksa att hon fått ett märke på magen, hon visar det för baba och hennes liv förändras snabbt... ÅH läs den, ni skulle älskat den!! Det kommer komma ut fler och gissa vem som ska köpa dem? :D
2.
 
Cirkel, tycker den är väldigt bra. Den handlar om några lite speciella personer i Engelsfors. En dag/natt så dör en pojke på skolan... Det händer en gång till efter ett tag. De här lite speciella ungdomarna får en natt träffats det är sex stycken tånorstjejer.  Jag älskade verkligen  
3.
 
Vildhäxan, den var verkligen spännande! Boken handlar om 12 åriga Clara, hennes liv har varit väldigt vanligt men en dag får hon reda på att hennes famlj tillhör en ätt av vildhäxor och hon har magiska förmågor,... Claras mamma har alltid velat att hon ska ha det så normalt så möjligt men när hon plötsligt blir sjuk och får åka till sin mammas syster som hon aldrig träffat förändras allt, hon börjar genast så fort hon är frisk få lära sig mer om förmågorna. Den onda vildhäxan Kimera försöker då och då kidnappa henne,....  Jättespännande tycker jag och den påminde lite om Oksa Pollock.  Och det kommer faktiskt ut en till bok här också, åh vad jag vill ha den <3
4.
 Åh vad bra, älskade den. Boken handöar om svarta som hjälper de vita... De vita gör ju inget sådant? Men en person av de vita tycker nt om detta, hon vill inte ha det så, så därför samla hon ihop massa svarta och börjar på en bok.  Denna boken är väldit san.  En av de som är med i boken som heter Minny och som är svart får sparken på sitt jobb, men hon får ett nytt jobb. På hennes nya jobb är den vita kvinnan väldigt snäll!
Boken har ockås blivit film, här är trealern till den...
 Filmen verkar jättebra så gissa vem som vill se den? SVARET är jaag <3
5.
 
Boken var väldigt spännande, det handlar om Ninni som nyss flyttat med sin mamma och sin syter till mammans nya mans hus. Hon har väldigt svårt i skolan och hemma. Inga vänner eller något. Men så en dag när hon är ute och går så ser hon ett hus, efetrsom hon är nyfiken kickar hon in och då plötsligt backom henne dyker en tant upp. Tanten säger att hon har väntat och säger att hon har ett uppdrag som hon ger till Ninni. Ninni tycker mest tanten är konstig, men det kanske förändras...
6.
 
Boken är japansk och en av de bästa jag läst, har sett filmen också men mååste göra det igen, så bra svär <3 Men boken handlar om Kiki som inte är helt vanlig utan hon är e häxa. För denna häxa - Kiki så är dte dags att göra något alla häxor gör att ge sig iväg och hitta en stad som hon kan klara sig själv i. Det gör hon också, i början går det inte så bra men hon får ett hem att bo i i ett bageri och där triffs hon. Kiki startar ett expresbud i staden, då kan hon flygga och liksom hjälpa alla som behöver hjälp!! I början går det nt så bra med det men efter ett tag går det mycket bättre :D 
7.
 
Boken handlar om Alice, hennes mamma lämnar en dag henne och henne pappa och syster Hahavnna är inte där heller. Så Alice får klara sig själv och det tycker hon att hon klarar väldigt bra.
Men så kommer Mormor och börjar ta hand om Alice, hon tar med Alice hem till sig. Där börjar Alice gå omkring, mormor skriver lappar på vad hon ska göra. Efter ett tag får Alice en vän... Birgdet som är väldigt snäll, det blir nästan som bästisar.
Boken är lite sorglig men väldigt bra, äslkar den ja!

Det va alla mina favoriter men ska fundera lite på fortsättningen upp till 10 alltså... Så fortsättningen följer...!
Kommer ta det senare i veckan, men nu ska jag äta, ha det bra så hörs vi imorgon!
Pussis <3

Kommentarer
Postat av: romina

Veckans blogg är vald, kolla om det blev du!!

2012-03-18 @ 23:51:24
URL: http://queondaloca.blogg.se/
Postat av: Liz

Sv: Det är helt underbart :)

Jag har alltid haft de intresset ända sen jag va liten =]

Svårt att säga men tilliten mellan häst och ryttare och närheten^^, Men jag gillar allt med hästarna♥

Hihi, han är sötast :)

Hoppas du får en super bra dag! :)

Kram♥

2012-03-19 @ 08:48:50
URL: http://lizhaglund.blogg.se/
Postat av: Monrou

Hoppas allt är bra med dig!

Haft en bra helg? :)

2012-03-19 @ 10:40:02
URL: http://monrous.blogg.se/
Postat av: Angie Obell

Ne ingenting, sj då?

2012-03-19 @ 16:43:49
URL: http://angelacaroline.blogg.se/
Postat av: Canan Zanyar <3

jaha okej :))

okej, jo tack de bra med mig

2012-03-19 @ 17:05:48
URL: http://cananzanyar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0